Muški kompleksi

Zajednicko istrazivanje sa vise svetskih univerziteta radjeno medju muskarcima razlicitih godina i socijalnog statusa pokazalo je da savremeni maco tipovi strepe od neuspeha u krevetu ali i od niskog rasta besparice i bolesti.


1. Mali penis

Strah muskaraca da im je velicina penisa glavno merilo muskosti, potpuno je neopravdan. Strucnjaci tvrde da je mali penis,"mikropenis", onaj duzine do dva santimetra, kad nije u erekciji. Ostale velicine su normalne. Ovaj podatak objavila je i Svetska zdravstvena federacija. Ali, ko ce razuveriti sujetne maco tipove? Velicina muskog polnog organa nema presudnu ulogu u seksu. U poslednje vreme, sve cesce, strucnjaci klinika za pliasticnu hirurgiju, obavljaju komplikovane operacije produzenja penisa.


2. Drustveni status

Medju kompleksima muskaraca, drustveni status, izborio se za visoku poziciju. Ma sta radili, bill sluge, ili gospodari, muskarci uvek zele vise. Najizrazenija zelja srednjeg staleza je da se materijalno i statusno uzdigne. "Biti, uspesan clan drustva", u snovima, za njih znaci vlasnictvo platinaste, ili bar, zlatne kreditne kartice. Zele da su u drustvu prijateljica fotomodela i da imaju vilu sa bastom i bazenom. Ipak, stvarnost im daje drukciju realnost. Kao dokaz napredovanja je zamena dvosobnog za trosobni stan.


3. Impotencija

Strah od fijaska u postelji, jaci je od straha da ne uspe na poslu. Impotencija je opasna po musko samopouzdanje, koje moze da se srusi kao kula od karata. Brojni su uzroci neuspeha u seksu. Problem, kako kazu psiholozi, nije neresiv, ali utice na psihicko stanje muskarca.


4. Novac

Simbol muskosti je, nazalost, novac. Sto vise novca imaju, to su muzevniji i pozeljniji. Karakter, dostojanstvo, intelekt, izgled! Snaga, u senci su materijalnih dobara. Da li su zene krivci za to? Sve manje je onih koje imaju razumevanja za briljantan um i malo novca. Naspram njih su dame kojima bogati nikad nisu ruzni, glupi i niski. U svetu izmenjenih vrednosti, donekle je opravdan strah muskaraca da ne zaradjuju dovoljno. Sve veci je broj brakova u kojima zene zaradjuju vise od muzeva. Ovakav status obeshrabruje sve muskarce koji ne mogu da podnesu inferioran materijalni polozaj.


5.Zdravlje

Verovali ili ne, muskarci, i kad osete glavobolju, stres i umor, plase se da odu kod lekara! Strah od mogucnosti da im lekar moze saopstiti da boluju od najteze bolesti, iako je rec samo o prehladi, vecinu muskaraca odbija od ordinacija. Poznato je da muskarci tesko podnose bol i obicnu prehladu kao da su na samrti.


6. Ćelavost

Celulit, zenski estetski problem broj jedan, u rangu je sa strahom od celavosti. U klinici za presadjivanje kose, sve su duzi redovi muskaraca. U zaborav su pali brojni slavni kojima je glavni adut bio upravo cela.


7. Srednje godine

Posle 40. rodjendana, vecinu muskaraca, obuzima depresija i bezrazlozno neraspolozenje. Strucnjaci ovaj fenomen nazivaju krizom srednjih godina. Te godine su zenama, obicno period punog sjaja i sabiranja uspeha ostvarile su karijeru, udale su se, izrodile decu i pripremile ih za samostalan zivot. Muskarci, naprotiv, smatraju da postiguto nije i odgovarajuce ulozenom naporu. Sekiracija nema pokrica. Svodjenje racuna nema svrhu, jer zivot nije stao i nudi nove izazove. Slamku spasa za naruseno samopouzdanje, traze u novoj mladoj partnerki!


8. Emocije

Muskarac nije pravi ako zaplace ili mu je tesko. Ni suzama radosnicama nema mesta njegovom licu. On treba da je cvrst, stamen, da odoleva svemu cak i bolu, bez grimase. U suprotnom, bice slabic, mlitavac, zena... Plakanje je osobina nedostojna muskarca.


9.Visina

Nizak rast, pokazala je istorija, motvisao je mnoge muskarce i bio stimulans za velike podvige i dostiignuca. Niski rastom bili su Cezar, Napoleon, Aleksandar Makedonski, francuski Lujevi... Medjutim, nedovoljna visina, jedan je od najcescih muskih kompleksa.


10. Nedostatak sarma

Nasuprot Muskarcima koji umeju da budu zabavni su oni koji uz sav svoj trud ostaju neduhoviti. Razocaranje da vic koji su ispricali ravno je ocajanju neuspeha u krevetu, tvrde strucnjaci


No dobro, lista zenskih kompleksa je mnogo veca :) - UQ