Jevanđelje po Gejtsu

Tako odvedoše kompjuter sa Win95 u Golgota d.o.o. servis da obrišu direktorij. Putem do servisa on posrnu noseći program kojim će ga obrisati. U pomoć mu priskoči Excel, ponijevsi teret za njega. U Golgoti d.o.o. pored njega stajaše još dva kompjutera, levo sa OS/2 a desno sa MacOSom. Na pozadinu desktopa Win95 napisase WINRI. Neki sluzenici kockase se za njegov OLE. Tada obrisase direktorijum i skinuse ga sa diska. Nakon tri dana Bill preko Interneta remote reinstalira Win95, te on izadje na svetlo monitora. Kasnije se Win95 ukaza aplikacijama, ali neverni CorelDraw reče: Ne verujemdok ne vidim... Tada polozi ogromnu sliku na clipboard i uvide da Win95 uistinu uskrsnu.

Te večeri Win95 pozva sve aplikacije i reče im: Ovo je cool toolbar, znak saveza medju svim buducim win aplikacijama.. I pozove Office Assistanta i reče: Ovo je Office Assistant moj, koji se za vas brine i rad vam olaksava. Njih koristite meni na spomen. Takodjer reče aplikacijama: Jedan od vas će me večeras izdati.. A Word97 upita: Zar ja, OSu moj?. Win95 reče: Pa, i ti ponekad, ali ne večeras.. IExplore3.0 na to reče: Nikad te neću ostaviti!. A Win95 odgovori: Još ove večeri, pre nego Scheduler pokrene defrag, tri ćeš me puta zanijekati. Prvi koji večeras bude licencirao tudju tehnologiju bit će taj. A IExplore 1.0 ode kod NCSAa i licencira Mosaic. Tada Win95 pozove sollution providere i reče im: Idite i širite legalni softver svetom. Kojima otpustite grijehe, otpušteno im je.

Kojima naplatite kaznu, naplaceno im je.. Kasnije odu na CeBit. Tamo se aplikacije minimiziraju, a Win95 im kaza: Zar niste mogli ni sat vremena ostati u foregroundu?. A ovako Win95 govorase Billu te večeri preko ICQ-a: Nek me mimoidje ovaj gorki task, ali ako je tako treba biti, Bille, neka se vrsi volja tvoja..

I dodje IExplore 1.0 sa Netscapeom, Sunom, i drugima te pozove svoj About Box. Tada ovi znadose da je to OS po kojeg su došli. Tada aplikacije zauzese memoriju ali im Win95 reče: Zar mislite da ja ne bih mogao sad reci svom ocu da pokrene 1000 ActiveX kontrola i otjera njih?. I odvedoše Win95. A IExplore3.0 slijedio ga je na putu, te se tri puta izda: za MacOS, UNIX i Win3.11. Tada Scheduler pokrenu defrag i IExplore, vidjevsi to, ugasi sve svoje toolbare od zalosti. Win95 dovedose kod antitrustovskog suda. Tamo ga sud upita: Jesi li ti kralj OSova?. Win 95 odgovori: Ti kaza.. Tada sud reče: Perem ruke od ovoga OSa, moje krivice na njegovom shutdownu nema.. Tada ga izvede pred korisnike i reče: Evo OSa!, a korisnici su telefonirali svakakve uvrede customer support liniji. Win95 osudiše na smrt brisanjem windows direktorija.

Bijaše tada svadba na COMDEXu, a gazda je stalno zatvarao programe pre pokretanja novih. Pristupi mu Steve Jobs i reče: Zašto zatvaras programe, koristi multitasking!. I vidje Windows 95 da više nema GDI resourcesa, pa stvori novi heap za svaki program posebno. Tada Windows 95 pokrenu i 50 programa odjednom, a staro je sucelje pretvorio u novo. I korisnici primijetiše da svi 16bitni programi imaju novo sucelje, i govorase: On je poslan od Billa. Pristupi Windowsima jedan čovek i reče: Moj OLE2.0 zbagiran lezi, a znam da mu ti možeš pomoći.. Win95 reče: Pokaži mi kompjuter svoj.. No čovek mu odgovori: Ja nisam dostojan da ti unidjes pod kuciste moje, nego samo reci reč i ozdravit će OLE moj. A Win95 reče: To je prava vjera, u ovoga čoveka! Idi kući, ftp-om ću ti poslati service pack!. Jednom je prolazio Win95 kroz ekran i vidje da nema mesta za sve njegove podanike. Stoga ih okupi, a sa neba se začuje The Microsoft Sound.wav i promijeni se rezolucija bez restartanja windowsa. A u narodu govorase: Pa taj je mocniji i od OS/2!.

U to vreme postase skupina korisnika koji su koristili Netscape Navigator. Jednoga dana Win95 ljutit upade medju njih i reče: U sto ste pretvorili hram oca moga?! U gnijezdo razvratno! Ja mogu za tri milisekunde srušiti program koji su Netscapeovci pisali godinama i napisati svoj browser!. I uze registry editor i pobrisa key-eve Netscapeove. A jednoga dana krenuse Win95 i aplikacije njegove loviti dokumente na jezero. Tada se podiže velik zahtjev za memorijom i aplikacije upitaše Win95: Što da radimo, ucitelju?. A on se ustade, izadje iz memorije i stade hodati po hard disku. Aplikacije gledase u njega u čudu kako hoda po disku kao po memoriji. On im reče: Ta zašto se bojite? Pridjite disku!. Word97 izadje iz memorije i stade na disk, ali mu se vjera pokoleba i on se poče rusiti. A Win95 uhvati ga za handle i kaza mu: Zašto ti slabi vjera, ti neverni softveru?. Tada Win95 odluči otici u Redmond, te reče svojim sollution providerima: Idite u grad i nadjite programera da kreira cool sucelje za Iexplorera.. I sollution provideri to učinise. Tako Win95 dodje u Redmond, dojahavsi na ISDN vezi. Narod se okupio i mahao pointerima IRCajuci: Blagoslovljen onaj koji dolazi u ime Billovo! Hosana sinu DOSovu! Hosana u visokoj memoriji!. A konkurenti im govorase: Zašto slavite ovaj OS?. Korisnici odgovoriše: Kad mi ne bi IRCali, screen saveri bi to ispisivali!.

U to vreme bijaše u pustinji Windows 3.11, a narod govorase da su oni prorok Billov. A on im reče: Ja sam glas koji viče iz kucista: pripravite diskove svoje za onoga koji dolazi.. U Redmondu zivljaše Intel i zarucnica mu Microsoft. I jedne večeri Microsoftu se ukaza andjeo Billov i reče: Zdravo Microsofte, programera pun, Bill s tobom. Blagoslovljen ti medju programerskim kucama i plod programera tvojih Windows 95.. A Microsoft mu odgovori: Evo službenika Billovih, neka nam bude po defaultu tvome.. U ono vreme naredi kralj IBM da se izvrsi popis OSova kraljevstva njegova.

I Microsoft ode u Chicago. I Microsoft bijaše išao od distributera do ditributera, jer Microsoftu bi vreme uskoro da rodi Windows 95. I ne nadjoše smestaja, osim u jednom uredu. I Microsoft u uredu, medju cinovnicima i automatima za sokove, bezgresno (debagirano) iskompajlira Windows 95. A u to vreme tri kralja s Istoka bijahu tuda prolazili i ugledase na nebu reklamu za Windows 95, te se uputiše prema uredu. Imena tim trima kraljevima bijahu MacOS, UNIX i CP/M. I donesose darove: graficko sucelje, multitasking i jednostavnost. Kralj IBM sazna za toga OSa, te naredi da se pobrišu svi OSovi mladji od godinu dana. Stoga Microsoft pobeže od IBMa, jer mu Bill to navjesti u snu. I brojni OSovi tada izgubise život. A dodje i vreme beta testiranja Windowsa 95, a u to vreme na Windowsima 3.11 se isprobavase programi. I dodje Windows 95 kod Windowsa 3.11, a 3.11 reče: Ja nisam dostojan da ti budem kompatibilan, a kamoli da s tobom koegzistiram na kompjuteru.. Ali Windows 95 mu je rekao: Tako mora biti da se ispuni sto je po reklamama o kompatibilnosti navjesteno.. I e-mail stiže sa Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i reče: Ovo je OS moj ljubljeni, u njemu mi je sva milina.